06 september 2015, 16:12 Fine art in Medieval Moldova views 9371
173 familii din raionul Dubăsari au primit ajutor material
Photo: blogspot.com
06 september 2015, 16:12 Fine art in Medieval Moldova views 9371

173 familii din raionul Dubăsari au primit ajutor material

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Direcția asistență socială și protecția familiei Dubăsari a selectat pentru acordarea ajutorului material, familii cu copii din următoarele categorii:

  • Copii orfani;
  • Copii cu dizabilități;
  • Copii din familii numeroase;
  • Copii din familii cu un singur părinte;
  • Copii din familii social vulnerabile.

Consiliul de administrație al Fondului local de susținere socială a populației Dubăsari, la ședința din 27 mai 2015 a decis acordarea ajutorului material în sumă de 350 lei pentru fiecare copil. Au fost selectate 173 familii din raionul Dubăsari, cu cele mai acute necesități, din care fac parte 306 copii. Din sursele Fondului local de susținere socială a populației au fost distribuite 107300 lei.

Totodată Consiliul de administrație a decis acordarea ajutorului material pentru 48 familii socialmente vulnerabile în sumă totală de 29700 lei.

Se distribuie mijloace financiare din Fondul republican şi Fondul local Dubăsari de susţinere socială a populaţiei în sumă de 2000 (două mii) lei pe luna iunie pentru cantina socială din satul Oxentea.

Toate ajutoarele materiale aprobate de către Consiliu sunt repartizate de către Direcţia asistenţă socială și protecția familiei, conform planului de activitate.

Source: provincial.md

Keywords:

copii , familie , ajutor , aparare , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
612 locuitori

Blindeşti este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 612 oameni. Satul Blindești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.