Traditional Dishes
For thousands of years people of our country practiced agriculture and animal breeding, which determined the nature of their nutrition.
Inherent to the traditional Moldavian cuisine are dishes from cereals, vegetables, fruits, meat and dairy products, poultry, seasonal produce, products of food gathering, etc. The main methods of cooking are roasting, boiling, stewing and baking. Having already absorbed cooking features of other Carpathian-Danube region’s nations, the local cuisine became individual due to the preservation of its old cooking recipes.
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1927
- Populația:
- 419 locuitori
Tomaiul Nou este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Veche și Tomaiul Nou. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 419 oameni. Satul Tomaiul Nou a fost menționat documentar în anul 1927.