Imprimare

Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 1)

Ingrediente:

  • 3 dovlecei,
  • ½ pahar de ulei.

Pentru umplutură:

  • 1 praz (partea albă),
  • 1 morcov,
  • ½ ţelină rădăcină,
  • 5-6 ciuperci,
  • 1 lingură de oţet 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată,
  • sare.

Mod de preparare:

Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie de-a lungul felii alungite, se prăjesc pe ambele părţi. Pe panglicile de dovlecei prăjiţi se pune umplutura şi se rulează.

Prepararea umpluturii:

Legumele şi ciupercile se taie pai, se prăjesc uşor, se sărează, se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa, usturoiul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhişinau, str. Trandafirilor, 6