Imprimare
Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 1)
Ingrediente:
- 3 dovlecei,
- ½ pahar de ulei.
Pentru umplutură:
- 1 praz (partea albă),
- 1 morcov,
- ½ ţelină rădăcină,
- 5-6 ciuperci,
- 1 lingură de oţet 2-3 căţei de usturoi,
- 1 lingură de verdeaţă tocată,
- sare.
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se curăţă de coajă, se spală, se taie de-a lungul felii alungite, se prăjesc pe ambele părţi. Pe panglicile de dovlecei prăjiţi se pune umplutura şi se rulează.
Prepararea umpluturii:
Legumele şi ciupercile se taie pai, se prăjesc uşor, se sărează, se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa, usturoiul şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreşa Ana
or. Сhişinau, str. Trandafirilor, 6