Imprimare

Ardei graşi prăjiţi cu sos

Ingrediente: 

  • 8 ardei,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt,
  • 2 linguri ulei,
  • 8 bucăți brînză (la dorință).

Pentru sos: 

  • 2-3 roşii suculente,
  • 3 cepe medii,
  • 2 linguri ulei,
  • 4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se cu­răţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pră­jesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul. Ornaţi cu bucăţele de brânză.

Prepararea sosului: Roşiile se opăresc, se cu­răţă de pieliţă, se dau prin răzătoare. Ceapa, tă­iată cuburi, se rumeneşte, se adaugă roşiile. Amestecul se căleşte la foc mic pînă devine consistent. Sarea, piperul, usturoiul tocat şi verdeaţa se adaugă la sfîrșit.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B