Imprimare

Salată din carne de pui şi legume prăjite

Ingredinte:

  • 300-400 g file de pui,
  • 1 ½  vînătă,
  • 2 ardei graşi,
  • 2 linguri miez de nucă mărunţit,
  • 8-10 ciuperci shampignion,
  • 8 foi de salată,
  • 1/3 pahar ulei,
  • 2 linguriţe zeamă de lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în jumătatea de normă de ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie.

Vinetele şi ardeii se taie fidea măşcată. Roşiile se taie în patru. Se prăjesc fiecare separat în ulei. După ce se răcesc, se amestecă legumele cu carnea, se adaugă sare şi piper, se pune pe farfurie. Zeama de lămîie şi uleiul se amestecă, se toarnă peste salată. Dacă doriţi puteţi presăra cu verdeaţă tăiată. Înainte de a se servi, puteţi presăra şi cu nuci măcinate uscate.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Novas”
bucătar-şef Carapostol Alexandr
mun. Chișinău, or. Sîngera str. Aerogării, 31