Imprimare

Vinegretă cu scrumbie şi porumb

Ingrediente:

  • ½ sfeclă,
  • ½ pahar porumb conservat,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 2 castraveţi muraţi,
  • 1 scrumbie,
  • 3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată,
  • 8-10 măsline.

Mod de preparare:

Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porum­bul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adau­gă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1