Imprimare

Supă de cartofi cu porumb

Ingrediente:

  • 8 pahare de bulion de carne,
  • 6 cartofi,
  • 1 pahar de porumb fiert sau conservat,
  • ½ rădăcină pătrunjel,
  • ½ morcov,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri de unt topit,
  • sare,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Bulionul se aduce la fierbere şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi. Peste 5-7 mi­nute se adaugă rădăcinile tăiate, ceapa prăjită, porumbul pregătit (Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi, la foc încet. Se dezghioacă grăunţele. Când legumele vor fi gata, se adaugă sarea, mirodeniile şi verdeaţa.

Înainte de a  se servi se presară cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31