Imprimare

Pui cu legume

Ingrediente:

  • 1 pui întreg,
  • 2 cepe,
  • 2 ardei dulci,
  • 6-8 ciuperci,
  • 2 roşii,
  • 1 dovlecel,
  • 1 vînătă,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 4 linguri ulei,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • 2 linguri verdeaţă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Puiul se taie bucăţi, se sărează şi se piperează, se prăjeşte într-o tigaie pînă la obţinerea unei cruste rumene. Legumele se taie felii mari, se adaugă la pui, se rumenesc. Se toarnă vinul, se sărează, se piperează. Se căleşte pînă carnea devine moale. Cu 2-3 minute înainte de a se lua de pe foc, se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31