Imprimare

Cavurma de pui (mîncare găgăuzească)

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui,
  • 3 linguri unt topit,
  • 1 lingură făină de grîu,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingură de pastă de roşii sau 5-6 roşii,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • 1 pahar bulion,
  • 4 linguri vin,
  • ½ pahar făină de porumb,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 linguri verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi, se presară cu sare, piper şi făină şi se rumeneşte cu ceapă mărunţită. Apoi se mută în ceaun, se acoperă cu bulion fierbinte şi se înăbuşă la foc slab 20-30 minute. Cu puţin timp înainte de a  se lua de pe foc, se adaugă pasta de roşii prăjită, sarea, piperul, vinul şi o parte de verdeaţă. Usturoiul pisat, foile de dafin şi piper boabe se adaugă la sfîrşit.

Cavurmaua se presară cu verdeaţă. Se serveşte cu mămăligă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1