|
REŢETA ZILEI: Ardei graşi prăjiţi cu sos
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe reţea în cuptor sau la grătar, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se prăjesc uşor în ulei, se sărează. Ardeii se aranjează în formă de evantai pe o farfurie, în centrul căreia se pune sosul. Ornaţi cu bucăţele de brânză.
Prepararea sosului: Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare. Ceapa, tăiată cuburi, se rumeneşte, se adaugă roşiile. Amestecul se căleşte la foc mic pînă devine consistent. Sarea, piperul, usturoiul tocat şi verdeaţa se adaugă la sfîrșit.
Ingrediente:
- 8 ardei,
- 1 lingură verdeaţă tăiată mărunt,
- 2 linguri ulei,
- 8 bucăți brînză (la dorință).
Pentru sos:
- 2-3 roşii suculente,
- 3 cepe medii,
- 2 linguri ulei,
- 4 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat.
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
- Utilaje agricole noi de la ATC-Agrotehcomerț la Moldagroteh-2024 ©
- Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©
- ASP va oferi servicii de documentare pentru diaspora moldovenescă din Franța
- Vești bune pentru moldoveni din Letonia
- Alexei Buzu a a avut întîlniri cu diaspora din Italia
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1602
- Populația:
- 549 locuitori
Paladea este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 549 de oameni. Satul Paladea este situat la o distanţă de 20 km de oraşul Ocniţa şi la 220 km de Chișinău. Prima menţiune documentară a satului Paladea (cu numele Vertiporoh) din ținutul Hotin datează din anul 1602.
Comentarii
(0)