22 martie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1768
Serviciile alternative de îngrijire a copilului vor putea fi prestate în bază de patentă
22 martie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1768

Serviciile alternative de îngrijire a copilului vor putea fi prestate în bază de patentă

Decretul de promulgare și Legea cu privire la modificarea Legii nr. 93/1998 cu privire la patenta de întreprinzător au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial.

Astfel, în lege se vor introduce două genuri de activitate noi de îngrijire alternativă a copilului: servicii de îngrijire individualizată și servicii de îngrijire de tip familial. Activitatea va putea fi realizată în baza patentei de întreprinzător, transmite Moldpres.

În acest mod se urmărește legalizarea activității de îngrijitor calificat a copiilor cu vîrsta de pînă la trei ani. Ținînd cont de siguranța copiilor, se propun cerințe adiționale specifice eliberării și suspendării sau retragerii patentei pentru genurile respective de activitate.

De asemenea, cadrul nou va oferi oportunități de asigurare medicală și socială a îngrijitorilor, prin impunerea unui regim fiscal simplu, accesibil și atractiv.

Prezenta lege intră în vigoare la expirarea a trei luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , patenta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
5013 locuitori

Copanca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Copanca și Valea Verde. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5013 oameni. Satul Copanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.