29 martie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1597
Sprînceană, despre noile cerințe ale Metropolei Basarabiei:
29 martie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1597

Sprînceană, despre noile cerințe ale Metropolei Basarabiei: "Cu o mînă dai, cu două iei..."

"După cum se spune, cu o mînă dai, cu două iei...

Astfel, activistul civic Vitalie Sprînceană a comentat informația precum că Metropola Basarabiei a cerut de la Moldova încă 17 clădiri.

”Cică Patriarhia Română o cerut vreo 17 clădiri în total, plus compensații pentru alte clădiri...Cum acolo, cu o mînă dai, cu două iei...”, a scris activistul pe rețeaua de socializare.

Totodată, el și-a exprimat nedumerirea față de reacția ministrului Culturii, Sergiu Prodan, pe care în această situație nu l-a deranjat că ”președintele parlamentului dă de pomană la stînga și la dreapta patrimoniul cultural al țării”, ci că a fost sunat, ca ministru, de un reporter, de parcă ar fi fost un om simplu....
”Deputații împart în vînt patrimoniul cultural și deranjul ministrului culturii în această situație e că...jurnalistul nesimțit și lipsit de respect nu i se adresează cu ”Maiestate!”...”, a menționat Vitalie Sprînceană.

De menționat că un reporter ProTV l-a sunat pe ministrul Culturii, Sergiu Prodan, și l-a întrebat dacă știe despre faptul că Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România cere ca Mitropoliei Basarabiei să-i fie retrocedate 17 clădiri care i-ar fi aparținut.

Ministrul Culturii a spus că știe despre acest fapt, dar nu poate comenta nicicum, pentru că este într-o ședință cu multe persoane și este ocupat.

"Stau 20 de oameni și se uită la mine și eu o să comentez pentru că m-a sunat un reporter. Chiar puteți suna un ministru așa, în timpul zilei de lucru? Adresați-vă, vă rog, la serviciul de presă. Îmi pare rău. Mulțumesc!", a remarcat Sergiu Prodan.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Mitropolia Moldovei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.