Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii
28 martie 2017, 11:20 Noi, moldovenii views 59257
28 martie 2017, 11:20 Noi, moldovenii views 59257

Moldovenii sînt pentru instituirea Zilei Statalității!

Conform sondajului realizat de Moldovenii.md 56 % din participanți sînt pentru instituirea în Republica Moldova a Zilei Statalității.

Doar 36% dintre participanți sînt contra unei astfel de inițiative, iar la 7% din respondenți le este indiferent.

Pentru participare la sondaj au fost înregistrați peste 2490 de persoane.

Reamintim că la începutul lunii februarie șeful statului, Igor Dodon, a propus instituirea unei noi sărbători oficiale în ziua de 2 februarie, care să fie denumită Ziua Statalității Țării Moldovei.

De asemenea, președintele Republicii Moldova a înaintat inițiativa aprobării prin lege a drapelului istoric al Țării Moldovei (aprobarea prin lege a drapelului roșu cu cap de bour). Aceste inițiative vor fi discutate cu societatea", a declarat Dodon.

Demnitarul a mai propus ca, anual, pe 2 februarie, persoanele notorii care au contribuit la consolidarea statalității și dezvoltarea țării să fie decorate de președinție cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul".

„Data de 2 februarie 1365 este data cînd statalitatea Țării Moldovei a fost recunoscută în premieră oficial. Este o dată istorică care pînă în prezent a fost mai puțin menționată. Noi considerăm că este un eveniment istoric important și trebuie să-l ținem minte, toți acei care ținem la istoria țării noastre. Această dată istorică a fost încrustată și de activitatea unei personalități istorice – Bogdan Întemeietorul", a spus Dodon.

Cuvinte cheie:

rezultate , statalitate , sondaj

Comentarii

 (1)
  • #1 zxy Răspunde Citează selecţia
    Tovarasul Dodon mai bine sar ocupa de coruptie,justitie,atitea probleme sint in tara asta dar lui Dodon ii arde de sarbatori.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.