Mergi spre compartimentul: Cultura
01 septembrie 2014, 16:12 Cultura views 9486
La Chişinău a fost inaugurat Salonul Internaţional de Carte
Foto: moldpres.md
01 septembrie 2014, 16:12 Cultura views 9486

La Chişinău a fost inaugurat Salonul Internaţional de Carte

La Biblioteca Naţională a Republicii Moldova (BNRM) a fost inaugurat ieri Salonul Internaţional de Carte, ediţia a XXIII-a, care se va desfăşura în perioada 31 august - 4 septembrie sub patronajul UNESCO şi al Primei Doamne a ţării Margareta Timofti, relatează MOLDPRES.

În aceeaşi zi a fost deschis Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii, care va avea loc pînă la 12 septembrie în toate localităţile R. Moldova în care există o bibliotecă. Ambele evenimente sînt consacrate integrării europene a R. Moldova şi Anului Dumitru Matcovschi.

Mesaje de salut au adresat la inaugurare Prima Doamnă a R. Moldova Margareta Timofti, ministrul Culturii Monica Babuc, Ambasadorul Turciei la Chişinău, Mehmet Selim Kartal ş.a. Interpreta Nina Crulicovschi a prezentat un recital muzical pe versurile lui Dumitru Matcovschi.

Solicitată de MOLDPRES, şefa Serviciului programe culturale al BNRM a afirmat că ediţia din acest an este una cu totul deosebită. „Pe parcursul celor cinci zile vor avea loc lansări de carte, mese rotunde, ateliere, colocvii internaţionale, conferinţe, expoziţii tematice, proiecţii, saloane muzicale şi de artă plastică, cenacluri literare etc. În acest an pentru prima dată la SIC avem o ţară oaspete de onoare – Turcia. Cu acest prilej va fi semnat Memorandumul de colaborare între Bibliotecile Naţionale ale Republicii Moldova şi Turciei", a precizat Raisa Melnic.

La SIC sînt prezente peste 300 de edituri cu circa 6 mii de titluri din 21 de ţări. Evenimentul se va încheia pe 4 septembrie cu Gala Premiilor Salonului Internaţional de Carte.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

carte , Chisinau , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.