Mergi spre compartimentul: Cultura
13 octombrie 2015, 14:32 Cultura views 8865
Versurile lui Todur Zanet au devenit bază a cîntecelor interpretate de o serie de cîntăreți
13 octombrie 2015, 14:32 Cultura views 8865

Versurile lui Todur Zanet au devenit bază a cîntecelor interpretate de o serie de cîntăreți

Versurile lui Todur Zanet au devenit bază a cîntecelor interpretate de o serie de cîntăreți din Republica Moldova. Pe viitor, este planificată prezentarea recentei piese-colaborări cu Evgheni Kapsamun, i-a povestit reporterului GagauzMedia autorul. Trebuie să menționăm aici că Ilia Filev este compozitorul melodiei.

"Pentru Ghenadie Mitișin a fost compus cîntecul "Svadebnaia " (Cîntec de nuntă), pentru Ludmila Tucan − piesa" Kazaiak, pentru Maria Taranenko − Kîsa", pentru solistul ansamblului "Kadînja" − piesa"Jan Sandjisî", iar pentru Vasile Drăgan piesa − "Baș Kiuiu Chirsovo", le-a enumerat scriitorul.

De asemenea, Zanet, a povestit despre cooperarea cu Evgheni Kapsamun: "Pentru găgăuzul Evgheni Kapsamun, care locuiește în prezent la Moscova a fost scris un cîntec, dedicat satului Tomai. Muzica a compus-o chiar Kapsamun și trebuie să vă spun că cîntecul ne iese destul de solid".

Scriitorul a menționat că piesele "Svadebnaia" (Cîntec de nuntă) și "Tomai" sînt interpretate de cîntăreții găgăuzi împreună cu celebra cîntăreață de operă Maria Labiș.

"De obicei, piesa era prezentată de interpret, acum însă am decis că ne dorim să o lansăm într-un mod cu totul diferit. Mi-aș dori să se adune în jurul mesei compozitorul, autorul și interpretul și să povestească despre procesul de creație care a fost extrem de dificil, dar interesant", a concluzionat Todur Zanet.

Sursa: gagauzmedia.md

Cuvinte cheie:

scriitor , cultura , poet , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
773 locuitori

Bilicenii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile lipovanca, Bilicenii Noi, Mîndreștii Noi. Localitatea se află la 15 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Bilicenii Noi a fost atestat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.