Mergi spre compartimentul: Cultura
25 mai 2018, 10:45 Cultura views 12138
Festivalul Baloanelor cu aer cald are loc și în acest an
25 mai 2018, 10:45 Cultura views 12138

Festivalul Baloanelor cu aer cald are loc și în acest an

Douăsprezece baloane cu aer cald, de diferite culori și modele, se vor ridica, rînd pe rînd, la înălțime în cadrul celui de-al cincilea Festival Internațional al Baloanelor cu aer cald, care se va desfășura în perioada 25-27 mai în Republica Moldova.

Zborurile de dimineață, de la ora 06.30, se vor face la Orheiul Vechi, iar cele de seară, de la ora 18.00, în satul Ivancea, la Centrul de Instruire Moldtelecom.

Solicitat de IPN, Sergiu Boghean, membru al comitetului de organizare, a spus că la Festival participă 12 piloți din șase țări: Romînia, Ucraina, Ungaria, Belgia, Olanda și Republica Moldova, țara gazdă fiind reprezentată de trei piloți.

Pentru un zbor cu balonul doritorii trebuie să rezerve din timp un loc, completînd un formular care poate fi accesat pe pagina web a Clubului Sportiv National AEROBIS. Prețul este de 99 de euro pentru persoană. Timpul de zbor variază între 40 de minute și o oră. Zborurile de pînă la 300 de metri, cu balonul ancorat de pămînt, vor costa 100 de lei.

 

Sursa: www.ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.