Mergi spre compartimentul: Cultura
09 iunie 2018, 13:00 Cultura views 13491
Festivaluri de vizitat în acestă vară
09 iunie 2018, 13:00 Cultura views 13491

Festivaluri de vizitat în acestă vară

Pentru că vara e timpul să te odihnești și să mergi la diverse evenimente frumoase, vă propunem o selecție de festivaluri care vor avea loc în acest sezon estival.

Deși nu excludem că mai pot apărea inițiative de astfel de evenimente, noi ne-am străduit să includem în acest material majoritatea festivalurilor preconizate. Alege care din ele îți plac cel mai mult și distrează-te pe măsură.

Strawberry day | Wine Cocktails, 10 iunie

Sunteți invitați la o nouă ediție Strawberry Day/Wine Cocktails care va avea loc pe 10 iunie, începînd cu ora 11.00, la complexul turistic Chîteau Vartely. Va fi o ediție excepțională, în care vinul va face mariaj cu căpșune delicioase pentru a crea cele mai elegante cocktailuri.

Festivalului DescOperă, 15-17 iunie

descoperatMijlocul lui iunie aduce o doză de hrana spirituală. Iubitorii de artă lirică sînt așteptați în amfiteatrul natural al satului Butuceni din Orheiul Vechi, la o serie de concerte în aer liber, reunite în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului DescOperă, care se va desfășura între 15 și 17 iunie

Ziua Portului Popular, 24 iunie

portpopulare

 În ultima zi de duminică a lunii iunie în Moldova va fi marcată Ziua Portului Popular. Pe 24 iunie, la nivel național, vor fi desfășurate activități culturale care vor pune în valoare modelele regionale ale portului popular, bogăția ornamenticii și stilurilor diverse de broderie, semnificația mesajelor vechi incifrate în simbolurile care se regăsesc pe elementele costumului tradițional.

Ia Mania, 8 iulie

ia-mania-Cea mai frumoasă piesă a portului popular – ia  – este vedeta festivalului „Ia Mania”, care va avea loc pe 8 iulie la Holercani, raionul Dubăsari. 

XI-th Art-Labyrinth Summer Festival 2018, 23 iunie -1 iulie

African spiritFestivalul de vară Art Labyrinth este unul de artă și cultură alternativă – un eveniment anual, un portal spre o altă realitate, care are loc într-un mediu natural, în cele mai frumoase și pitorești locuri din Moldova. 

Say Cheese Fest 2018, 16 iunie

ChessSărbătoarea cașcavalurilor și a brînzeturilor fabricate în Moldova revine în 2018 cu o nouă ediție în cadrul campaniei Drumul Laptelui. Producătorii locali de brînzeturi și cașcavaluri, sînt gata să-și etaleze produsele, celor mai fideli consumatori. 

FOSFOR Electronic Music Festival 2018

FosforAceastă vară va fi cu adevărat explozivă! Festivalul de muzică electronică FOSFOR te aduce la următoarea limită extremă.Pe 30 iunie, pe malul drept al lacului Ghidighici 12 Dj vor mixa pe ritmurile celor mai tari piese ale acestui an.

Festival Medieval 2018 Vatra

medievalPe 23 și 24 iunie Complexul Vatra devine o arenă a Luptelor Medievale. 

Festivalul Tînărului Meșteșugar

Fetivalul mestesugarFestivalul Tînărului Meșteșugar revine! Tinerii artizani pasionați de crearea manuală a diverselor obiecte, modelarea lemnului sau metalului, olărit, coaserea portului popular, sînt îndemnați să aplice în calitate de participant la evenimentul din 10 iunie, aflat la a treia ediție. 

SUN DĂ-I FEST

Sun day fest

Cel mai energizant festival revine pe 10 iunie, 12.00-21.00, în Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfînt. SUN Dă-I Fest vă aşteaptă cu muzică bună alimentată de la energia soarelui, cu expoziţii de tehnologii de energie regenerabilă şi de inovaţii eco ale tinerilor. 

Drumul Fructelor 2018. La cules caise

caise

Drumul Fructelor este o campanie socială de promovare a consumului de fructe autohtone de sezon, de susținere a producătorilor agricoli din Moldova și de încurajare a agroturismului local. C

Festivalul Mierii și Căpșunilor

capsunwe

În acest an, Festivalul Mierii și Căpșunilor se va desfășura sub egida Preşedintelui țării, care consideră importantă susținerea producătorilor autohtoni și dezvoltarea turismului în țara noastră. Evenimentul, care este la cea de-a V ediție, se va desfășura tradițional, în satul Sadova, în data de 10 iunie, cu începere de la ora 10.00.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

vara , Festival , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.