Mergi spre compartimentul: Cultura
07 august 2018, 15:25 Cultura views 8215
Gheorghe Mustea urmează să lanseze o importantă operă muzicală (Foto)
07 august 2018, 15:25 Cultura views 8215

Gheorghe Mustea urmează să lanseze o importantă operă muzicală (Foto)

Reporterii Noi.md au fost în atelierul compozitorului și au reușit să surpindă imagini cu această operă prețioasă pentru cultura neamului nostru.

Potrivit maestrului, lansarea operei este prevăzută în contextul desfășurării în 2018 al anului lui "Ștefan cel Mare".

Opera, reprezintă o muncă colosală făcută de Gheorghe Mustea pe parcursul a cel putin 16 ani, iar asta pentru că a început să lucreze asupra ei încă la începutul anilor 2000.

De menționat că Gheorghe Mustea este director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Simfonice Naționale a Companiei Publice „Teleradio-Moldova", academician al AȘM, profesor universitar, Artist al Poporului, laureat al Premiilor de Stat și Național al RM, cavaler al Ordinului Republicii.

Reamintim că Președintele țării a aprobat Programul de acțiuni consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, marcat în 2018.

Planul conține 50 de acțiuni, printre care: expoziții, conferințe științifice, competiții sportive, editarea lucrărilor științifice și de popularizare, concerte, producerea filmelor, organizarea de concursuri tematice. Activitățile vor fi desfășurate în toate localitățile din țară, în orașele de peste hotare unde sînt concentrați mulți moldoveni, precum și în cadrul misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în lume.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
201 locuitori

Valea Florii este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Vale Florii a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.