Mergi spre compartimentul: Cultura
20 septembrie 2018, 16:55 Cinematografia views 10930
Un film autohton, premiat la unul din cele mai importante festivaluri de film din Canada
20 septembrie 2018, 16:55 Cinematografia views 10930

Un film autohton, premiat la unul din cele mai importante festivaluri de film din Canada

Filmul autohton „Ecouri", în regia lui Dumitru Grosei, a cîștigat premiul categoriei Best Poster în cadrul Alternative Film Festival 2018 din Toronto, Canada, unul cele mai importante festivaluri de film alternativ din America de Nord.

Scurt metrajul ficțiune este produs în anul 2015 și reflectă istoria unei tinere femei:„Din cauza viciilor sale, o tînără femeie își strică relația cu bărbatul, dar ea luptă cu viciile și nu-și pierde speranța că într-o zi îl va readuce acasă...", citat din sinopsisul producției.

Filmul mai are în palmares alte două premii: Premiul Publicului, obținut la Festivalul Filmului European 2016, București, Romînia și Marele Premiu, obținut la Festivalul Dedicat Drepturilor Omului 2016, Chișinău, Moldova.

Tot la același festival, la care au concurat peste 10 000 de filme, au mai fost selectate alte două filme autohtone, produse de Alternative Cinema, în regia lui Dumitru Grosei. Este vorba despre Filmul Cadoul (2015, Moldova/Romînia), care a ajuns finalist și a fost nominalizat împreună cu alte 5 cele mai bune filme pentru cea mai importantă categorie a festivalului - Best Film of the Festival. De asemenea, filmul Cadoul a mai fost nominalizat și la categoria Best Actor, pentru Niko Becker - actorul principal al filmului.

Totodată, filmul Dante Cafe (2018, Moldova), a fost nominalizat împreună cu alte 5 filme experimentale la categoria Best Experimental Film.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Cinematografie , film , Canada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2476 locuitori

Hiliuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Hiliuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2476 de oameni. Satul Hiliuți a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.