Mergi spre compartimentul: Cultura
09 decembrie 2018, 11:00 Cultura views 13656
Tîrgul Internațional de Caritate va fi organizat duminică la Moldexpo
09 decembrie 2018, 11:00 Cultura views 13656

Tîrgul Internațional de Caritate va fi organizat duminică la Moldexpo

Cea de-a 22-a ediție a Târgului Internațional de caritate de Crăciun, organizat de Clubul Internațional al Femeilor, va avea loc duminică, 9 decembrie, la Moldexpo.

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea face înconjurul lumii într-o singură locație și într-o singură zi, la târg fiind invitați reprezentanții a circa 25 de ambasade acreditate în Moldova și organizații internaționale. O noutate a ediției din acest an va fi participarea Ambasadei Japoniei, dar și a comunității Indiei.

Co-președinta Clubului, Maria Marinuța, a declarat pentru IPN că Târgul a devenit o tradiție frumoasă, care vine și anul acesta să aducă aceleași emoții și atmosferă magică. Târgul de Caritate va surprinde vizitatorii cu o gamă vastă de daruri, iar femeile de afaceri, diplomate și soțiile diplomaților străini vor aduce la un loc cultura și tradițiile sărbătorilor de iarnă ale mai multor popoare. La eveniment participă și meșteri populari care își vor expune spre vânzare obiecte handmade. De asemenea, vizitatorii vor putea găsi la Târg lucrări de artă, jucării pentru copii, obiecte de decor pentru sărbătorile de iarnă etc.

În cadrul târgului, va fi prezentat un program artistic cu cântece, dansuri, colinde de iarnă. Pe parcursul zilei vor evolua artiști autohtoni, dar și un cor din Belarus. De la eveniment nu va lipsi nici tradiționala tombolă cu numeroase premii.

Organizatorii își propun să adune anul acesta, din donațiile vizitatorilor sau din vânzările biletelor de acces, precum și pentru participarea la tombolă, un milion de lei. Fondurile vor fi alocate pentru cel puțin cinci proiecte locale, axate pe îmbunătățirea calității vieții femeilor și copiilor defavorizați. Beneficiarii au fost selectați de către comitetul de granturi al Clubului Internațional al Femeilor din Moldova. Astfel, urmează să fie acordat sprijin pentru copii cu sindromul down, pentru copii de la o școală muzicală, care nu au un bloc sanitar decent, dar și pentru copii cu dizabilități care practică sportul, dar nu au un bloc sanitar accesibil. De asemenea, din banii adunați urmează să fie achiziționat un defibrilator pentru micii pacienți din Secția cardiologie de la Institutul Mamei și Copilului.

Taxa pentru intrarea la eveniment este de 25 de lei. Vizitatorii pot veni la Târg începând cu ora 10.00 și până la ora 16.00. Inaugurarea oficială va avea loc ora 11.00.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

tirg , caritate , Moldexpo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.