Mergi spre compartimentul: Cultura
29 noiembrie 2019, 15:00 Cultura views 3977
Moldova a obținut succese la Jocurile delfice ale tineretului din ţările-membre ale CSI
29 noiembrie 2019, 15:00 Cultura views 3977

Moldova a obținut succese la Jocurile delfice ale tineretului din ţările-membre ale CSI

Moldova a obținut succese la Jocurile delfice ale tineretului din ţările-membre ale CSI, transmite Noi.md.

Potrivit Ambasadei Moldovei în Federația Rusă, în perioada 22-26 de noiembrie 2019, în regiunea Moscova s-a desfășurat cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Delfice ale tineretului din statele-membre ale CSI, la care au luat parte cca 600 de participanți din țările CSI, inclusiv o delegație de 50 de persoane din Republica Moldova, condusă de către compozitorul Constantin Rusnac, Secretarul General al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO, Președintele Consiliului National Delfic, precum și profesorul Aurelian Dănilă, Președinte al Consiliului Coordonator al Comitetului Internațional Delphic.

Ansamblul de dansuri populare "Strămoșeasca" din Anenii Noi a fost premiat cu o medalie de aur. Argintul a fost obținut de către Maestrul în Artă Ksenia Kazachevskaya și Maestrul de concert Bogdana Ravliuc, la secțiunea canto academic, precum și de către Anișoara Bragari-Moroșanu și Studioul "Perlele Moldovei" din Anenii Noi, la secțiunea canto estradă.
La categoria canto popular, reprezentantul Republicii Moldova a obținut bronzul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cultura , CSI

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
1648 locuitori

Vadul-Raşcov este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vadul-Rașcov și Socola. Amplasat pe cursul superior al Nistrului satul Vadul-Raşcov se află la o distanță de 23 km de orașul Șoldănești și la 104 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Vadul-Raşcov a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.