Mergi spre compartimentul: Cultura
18 ianuarie 2022, 14:00 Cultura views 2178
Ansamblul
18 ianuarie 2022, 14:00 Cultura views 2178

Ansamblul "Diuz-Ava" a primit titlul de "Colectiv artistic emerit" al Republicii Moldova

Ansamblul de cîntece și dansuri populare "Diuz-Ava "din Comrat a primit titlul de "Colectiv artistic emerit" pentru păstrarea și perpetuarea tradițiilor și culturii găgăuze.

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, precum și pentru activitate remarcabilă în domeniul culturii, contribuție semnificativă la promovarea valorilor spirituale ale națiunii, succes în creativitate și abilități profesionale înalte, Președintele Maia Sandu a acordat mai multor oameni de cultură din Moldova medalia ”Mihai Eminescu” și titluri onorifice, relatează Noi.md .

"Am făcut acest lucru în semn de recunoștință creatorilor care rămîn fideli artei în vremurile dificile de astăzi și pentru dedicarea lor față de profesia lor", a spus șeful statului în discursul său.

”Am făcut acest lucru în semn de apreciere pentru creatorii care rămîn fideli artei în timpurile deloc simple de azi și pentru devotamentul lor față de profesie”, se spune în declarația șefului statului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ansamblu , distinctie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.