Mergi spre compartimentul: Costumul popular
15 octombrie 2015, 17:02 Costumul popular views 45296
Moldoveanca Irina Madan și-a prezentat rochiile pictate la Paris (Foto)
15 octombrie 2015, 17:02 Costumul popular views 45296

Moldoveanca Irina Madan și-a prezentat rochiile pictate la Paris (Foto)

Tînăra creatoare de rochii pictate Irina Madan este primul designer din Moldova care a participat la evenimentul „Tiffany's Fashion Week Paris", relatează NOI.md cu referire la diez.md

Tînăra designer are peste 130 de haine pictate și brodate manual, create într-un singur exemplar. La Paris a impresionat publicul cu șase ținute extraordinare, rochii pictate. Aventura din capitala franceză de la o postare pe o rețea de socializare, unde un fotograf din Londra anunța despre evenimentul „Tiffany's Fashion Week Paris". Puțin cam sceptică, dar totuși s-a hotărît să aplice și ea cu propriul portofoliu. Spre marea ei bucurie, a fost acceptată.

„Evenimentul Tiffany's Fashion Week Paris a fost diferit de precedentele prezentări, în primul rînd, prin efortul depus pentru a ajunge acolo. Orașul Paris în sine a fost un vis foarte mare pentru mine și am depus multă muncă pentru a mi-l îndeplini", a declarat Irina.

În cadrul evenimentului, designerul din Moldova a reușit să cunoască designeri din Italia, SUA, Anglia, Hong Kong, România, India, Chile și Egipt. Mai mult decît atît, acesteia i s-a propus să își vîndă hainele într-un showroom din Paris. „Am cunoscut oameni speciali din diferite țări, care îmi apreciau ținutele pictate. Mulți dintre ei credeau că desenul este un print, și nu o pictură realizată manual, fapt ce i-a surprins plăcut", spune Irina.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

haine , moda , costum popular , design

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
819 locuitori

Novaci este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Călărași și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituis 819 oameni. Satul Novaci a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.