Mergi spre compartimentul: Bucătăria
01 aprilie 2015, 15:33 Băuturi tradiţionale views 10655
Festivalul vinului de casă ”Polobocul de aur” va începe pe 25 aprilie
01 aprilie 2015, 15:33 Băuturi tradiţionale views 10655

Festivalul vinului de casă ”Polobocul de aur” va începe pe 25 aprilie

În Moldova este organizat Festivalul vinului de casă şi produselor gastronomice "Polobocul de aur". Evenimentul va avea loc pe 25 aprilie în Valea Răciulei, raionul Călăraşi.

Potrivit Camerei de Comerţ şi Industrie - organizatorul evenimentului, festivalul va fi unul anual şi va fi organizat la două săptămânii după Paşte. Locul de desfăşurare va varia în fiece an, în funcţie de câştigătorul concursului.

CCI organizează concursul vinului de casa "Polobocul de aur" al 12-lea an consecutiv. De data aceasta din 100 de mostre s-au selectat doar 9 cele mai bune, urmând să fie prezentate publicului larg în cadrul festivalului.

În cadrul evenimentului vor fi acordate premii speciale celor mai buni vinificatori, care vor fi numiţi de un juriu profesionist. Vor fi desfăşurate master-class-uri în producerea vinului de casă, pregătirea de bucate tradiţionale, degustarea vinurilor, concursuri meşteşugăreşti şi gastronomice, de asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să procure produse ale meşterilor populari.

Câştigătorii vor fi premiaţi cu câte un butoi de 120 de litri.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vin , Festival , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.