Mergi spre compartimentul: Bucătăria
22 mai 2015, 17:13 Bucătăria views 7724
La ASEM se va desfăşura Campionatul Național Culinar
Foto: domashniy.ru
22 mai 2015, 17:13 Bucătăria views 7724

La ASEM se va desfăşura Campionatul Național Culinar

Pe 23 mai, la Academia de Studii Economice se va desfășura cea de-a II-a ediție a Campionatului Național Culinar pentru Juniori, cu începere de la ora 9.00, informează NOI.md.

Pentru participare la Campionat s-au înregistrat 11 instituții de învățămînt profesional tehnic și superior, cu specialități în domeniul tehnologiei pregătirii bucatelor.

În spirit competitiv își vor demonstra măiestria profesională 97 de elevi de la școlile profesionale, colegii și instituții de învățămînt superior, precum și tineri bucătari care deja profesează, dar nu au atins vîrsta de 23 de ani.

Scopul evenimentului este promovarea meseriilor culinare, demonstrarea competențelor tinerilor bucătari, încurajarea viitorilor specialiști în acest domeniu și, nu în ultimul rînd, promovarea cadrelor didactice de profil.

Dintre persoanele oficiale, la eveniment vor fi prezenți viceministrul Educației Loretta Handrabura și viceministrul Economiei Octavian Calmîc. „Creațiile culinare" ale concurenților vor fi apreciate de un juriu competent format din maeștri în domeniu, din țară, dar și de peste hotare.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației, Ministerul Economiei, Asociația Culinarilor Catering Moldova, Fundația Leichtenstein Development Service (LED), ASEM, Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Campionat , culinarie , bucataria , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3206 locuitori

Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.