Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 11995
17 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 11995

REŢETA ZILEI: Budincă cu vinete şi carne de găină

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele felii cu grosimea de circa 5-7 mm, săraţi-le, puneţi-le sub presă pentru 25 minute, pentru ca să se scurgă sucul amar. Treceţi vinetele prin făină şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei vegetal. Într-o tigaie adîncă, unsă cu unt şi presărată cu pesmeți măcinaţi, puneţi feliile de vînătă destul de dens, iar deasupra tocătura din carne de găină şi din nou un strat de vinete. Ouăle se bat cu frişcă, se sară. Amestecul se toarnă pe vinete, se presară cu brînza dată prin răzătoare (caşcaval) şi se dă la cuptor se lasă pînă se formează o coajă aurie. Budinca gata se taie bucăţi, se pune în farfurii. Acest fel de mîncare se poate servi cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Turnaţi puţină apă deasupra găinii şi puneţi-o la foc. Сînd spuma încetează să se formeze, adăugaţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, sare, piper. Separaţi carnea de oase, tăiaţi-o tăiţei mărunţi şi prăjiţi-i. Prăjiţi ceapa, uniţi-o cu carne. Adăugaţi brînza dată prin răzătoare, verdeaţa, sare, piper, amestecaţi bine.

Ingrediente:

•    4 vinete,
•    2 ouă,
•    1lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    ½pahar de frişcă,
•    ½ lingură de unt,
•    4 linguri de smîntînă,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    1 lingură de pesmeţi măcinaţi,
•    2linguri de ulei vegetal,
•    sare.

Pentru tocătură:
•    ½ de găină,
•    4 cepe,
•    ½ de morcov,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată.

Cuvinte cheie:

reteta , alimentatie , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.