|
REŢETA ZILEI: Praz umplut cu ciuperci şi orez
Mod de preparare:
Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.
Ingrediente:
• 5-6 fire de praz,
• 3 linguri brînză dată prin răzătoare,
• 1 pahar smîntînă.
Pentru umplutură:
• 3-4 linguri orez,
• 4-5 ciuperci shampignons,
• 1 ou,
• 1 ceapă,
• 2 linguri de ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1923
- Populația:
- 45 locuitori
Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.
Comentarii
(0)