Mergi spre compartimentul: Bucătăria
08 august 2023, 13:05 Bucătăria views 9075
REŢETA ZILEI: „Kabaklî” (mîncare găgăuzească)
08 august 2023, 13:05 Bucătăria views 9075

REŢETA ZILEI: „Kabaklî” (mîncare găgăuzească)

Mod de preparare:

Preparăm aluatul nedospit din: făină, sare, 2 linguri de ulei vegetal şi apă. Aluatul trebuie să fie elastic, nu foarte tare, îl acoperim cu o pînză şi formăm bile nu prea mari, lăsăm aluatul să se odihnească 30-40 minute la temperatura camerei, întindem turtele cît de subţire e posibil, apoi mai întindem pe pînză, fără să rupem foile. Capetele mai groase se taie, se stropeşte foaia cu ulei vegetal, se pune umplutura, cu ajutorul pînzei rulaţi foile (vezi reţeta de Preparare a aluatului nedospit), ungem rulada obţinută cu ulei şi o coacem la temperatura de 180 de grade timp de 20-25 minute.

Pentru umplutură: bostanul curăţat îl amestecăm cu zahăr şi o lingură de ulei vegetal.

Dam la cuptor la temperatura de 180 de grade şi coacem timp de 20 de minute.

Ingrediente:

•    2 pahare de făină, 
•    4 linguri de ulei vegetal, 
•    2/3 pahare de apă, 
•    1/3 pahar de zahăr, 
•    sare, 
•    2 linguri de oţet.

Garnitura:

•    3 pahare de bostan dat prin răzătoare, 
•    2-3 linguri de zahăr.

Cuvinte cheie:

alimentatie , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.