REŢETA ZILEI: Ciorbă scăzută
Mod de preparare:
În oală se pun cartofii, morcovii, rădăcina de pătrunjel, toate tăiate măşcat, iar deasupra - carnea tăiată bucăţi de mărime medie, se toarnă apă, numai atît ca să acopere produsele şi se fierbe la foc mic. Cînd carnea se înmoaie, se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate, ceapa prăjită, borşul, sarea, piperul, foile de dafin, leuşteanul şi se fierbe încă 7-8 minute.
Înainte de a fi servită, se adaugă usturoi pisat, smîntînă şi se presară cu mărar.
Ingrediente:
- 6 pahare de apă,
- 500 g carne de vită de la piept,
- 3 cartofi,
- 2 cepe,
- 2 roşii,
- 1 rădăcină de pătrunjel,
- 2 morcovi,
- ½ pahar smîntînă,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- 4 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- sare,
- piper negru boabe,
- 1 lingură leuştean verde tăiat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1787
- Populația:
- 951 locuitori
Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.
Comentarii
(0)