Mergi spre compartimentul: Bucătăria
30 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 15678
REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de pui cu ardei copt
30 octombrie 2023, 13:05 Bucătăria views 15678

REŢETA ZILEI: Ruladă din carne de pui cu ardei copt

Mod de preparare:

Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se presară cu sare şi piper, se lasă să se marineze pentru 1-2 ore. Ardeii se coc la cuptor, se curăţă de pieliţă şi seminţe, se taie felii măşcate. Se distribuie pe carnea de pui împreună cu pătrunjelul spălat. Carnea se rulează strîns, se leagă cu o sfoară, se înfăşoară în frunze de viţă-de-vie sau folie de aluminiu, se dă la cuptor pe 35-40 minute la temperatura de 180 de grade. Rulada este gata atunci, cînd la străpungere se elimină un suc incolor. După aceasta se îndepărtează frunzele (folia de aluminiu) şi se mai lasă pentru 3-5 minute la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru ca să se rumenească.

Ingrediente:

•    1 pui de 1-1,2 kg,
•    2-3 ardei dulce (de preferinţă de culoare),
•    10-15 crenguţe de pătrunjel,
•    0,5 pahar caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    piper negru măcinat

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
4389 locuitori

Sadaclia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Sadaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 17 km de orașul Basarabeasca și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4389 de oameni. Satul Sadaclia a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.