REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită,
- 6 pahare apă,
- ¼ căpăţână de varză albă,
- 6 cartofi,
- 2 morcovi,
- 2 rădăcini de pătrunjel,
- 4 roşii,
- 2 cepe,
- 4-6 ciuperci shampignons,
- 3 linguri ulei,
- 1 ou,
- 2 linguri smântână,
- 2 pahare borş (un pic de acid citric),
- sare,
- piper negru boabe,
- cimbru verde,
- 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
- foi de dafin.
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
- Utilaje agricole noi de la ATC-Agrotehcomerț la Moldagroteh-2024 ©
- Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©
- ASP va oferi servicii de documentare pentru diaspora moldovenescă din Franța
- Vești bune pentru moldoveni din Letonia
- Alexei Buzu a a avut întîlniri cu diaspora din Italia
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1631
- Populația:
- 3402 locuitori
Mîndîc este un sat şi comună din raionul Drochia. Mîndîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Drochia și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3402 oameni. Satul Mîndîc a fost menționat documentar în anul 1631.
Comentarii
(0)