Mergi spre compartimentul: Bucătăria
22 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 20177
22 mai 2023, 13:05 Bucătăria views 20177

REŢETA ZILEI: Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume la cuptor

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata. Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai. Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii, se presară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci. Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulion, se aco­peră cu un capac şi se dă la cuptor. Se fierbe până este gata, periodic în bulion, turnându-se borşul fiert. Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pune sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită,
  • 6 pahare apă,
  • ¼ căpăţână de varză albă,
  • 6 cartofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 rădăcini de pătrunjel,
  • 4 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4-6 ciuperci shampignons,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 2 linguri smântână,
  • 2 pahare borş (un pic de acid citric),
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • cimbru verde,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel,
  • foi de dafin.

Cuvinte cheie:

supa , bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3402 locuitori

Mîndîc este un sat şi comună din raionul Drochia. Mîndîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Drochia și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3402 oameni. Satul Mîndîc a fost menționat documentar în anul 1631.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.