Mergi spre compartimentul: Bucătăria
22 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 12073
22 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 12073

REŢETA ZILEI: Peşte copt cu dovlecei şi praz

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coaja, se taie rondele, se sărează şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Prazul se taie bucăţele şi se prăjeşte. Fileul se taie felii, se sărează, se pipărează, se trece prin făină şi se prăjeşte. Bucăţile de fileu se pun în tigăi mici de o porţie (sau ulcele), deasupra se pun dovlecii şi prazul, apoi se toarnă smîntîna, se presară caşcavalul amestecat cu pesmeţi şi dau la cuptor.

Peştele se serveşte în tigăile mici (sau ulcele), presărat cu verdeaţă.

Ingrediente:

  • 800 g fileu de peşte (batog, calcan, şalău, crap),
  • 3-4 dovlecei,
  • 2 fire praz,
  • 2 linguri făină de grîu,
  • ½ pahar ulei,
  • 1 lingură pesmeţi măcinaţi,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • 2 pahare de smîntînă nu prea grasă,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.

Cuvinte cheie:

alimentatie , reteta , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1470
Populația:
1914 locuitori

Pecişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Pecişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 33 km de orașul Rezina și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1914 oameni. Satul Peciște este menționat documentar în anul 1470.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.