Mergi spre compartimentul: Bucătăria
07 iunie 2023, 16:30 Bucătăria views 22550
07 iunie 2023, 16:30 Bucătăria views 22550

Cum se păstrează produsele alimentare

Medicii spun că de 80 %  dintre intoxicațiile alimentare sîntem de vină noi înșine.

Chiar dacă cumpăraţi un produs cu termen de valabilitate extins, nu poate fi păstrat mult timp în  pachet non-ermetic.

Verificaţi conţinutul frigiderului.

• Dacă vă supraîncărcaţi frigiderul şi puneți produsele pe raft înghesuite, circulaţia aerului rece va încetini şi temperatura va creşte în mod semnificativ.

• Recipientele de plastic sînt o opţiune bună pentru depozitarea produselor, dar în momentul în care se sparg, în fisuri pot apărea microbi patogeni.

• În frigiderele No Frost toate produsele trebuie să fie depozitate numai în folie de plastic sau containere sigilate pentru a preveni evaporarea.

• Fructele şi legumele nu pot fi stocate pe un raft cu brînza şi mezelurile. Strugurii nu pot sta în vecinătate cu peştele.

• Fructele tropicale (mango, kiwi, banane, ananas), ar trebui să fie păstrate la temperatura camerei. Dacă stau în frigider, chiar și cîteva ore, își pierd aroma.

• Conţinutul unei cutii deschise trebuie plasat într-un recipient de sticlă. Astfel conservele se pot păstra timp de trei zile.

• Mîncarea preparată se păstrează în frigider timp de trei zile.

• Înainte de a fi congelată carnea trebuie să fie separată de oase, peştele curățat, branhiile scoase. Pentru ca în produse să se păstreze elementele nutritive, acestea trebuie să fie congelate doar o singură dată. Înainte de congelare carnea şi peştele trebuie să fie împărţite în porţii mici.

Cuvinte cheie:

sanatate , intoxicatie , bucataria , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.