Mergi spre compartimentul: Bucătăria
03 mai 2019, 17:25 Alimentaţia tradiţională views 4077
Ce alimente nu trebuie de mîncat de Paștele Blajinilor
03 mai 2019, 17:25 Alimentaţia tradiţională views 4077

Ce alimente nu trebuie de mîncat de Paștele Blajinilor

Trebuie să se țină cont de cantitatea și sortimentul produselor alimentare consumate, nu toate odată și nu în cantități enorme.

În timpul meselor de Paștele Blajinilor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă evitarea consumului de produse alimentare ușor perisabile cu risc sporit (salate pe bază de maioneză, ouă, carne și produse din carne, pește și produse din pește, produse de patiserie) în spațiile deschise, în lipsa condițiilor speciale de păstrare, deoarece expunerea produselor menționate temperaturilor ridicate și altor factori externi pot provoca dezvoltarea microorganismelor inclusiv patogene și toxinele acestora și conduc la alterarea alimentelor și producerea toxiinfecțiilor alimentare.

Se recomandă de a folosi în cimitire și locale deschise produse de panificație cu umiditate redusă fără conținut de ou, grăsimi animaliere, produse lactate și alte tipuri de ingrediente ce sînt ușor perisabile.

Dacă vă abțineți de la consumul de astfel de produse alimentare, veți preveni un posibil caz de toxiinfecție alimentară.

ANSA recomandă ca mesele de pomenire să fie organizate în încăperi specializate sau în alte locuri special amenajate și autorizate sanitar-veterinar respectîndu-se toate normele sanitaro-igienice.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1607
Populația:
7138 locuitori

Criuleni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Criuleni. Amplasat într-o regiune de coline şi şes, pe malul drept al rîului Nistru, oraşul Criuleni este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 7138 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1607, cînd este cumpărată de Nicoară Donici cu 100 zloţi tătăreşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.