|
REȚETA ZILEI: Salată din carne de pui şi legume prăjite
Mod de preparare:
Carnea de găină se taie pai, se sărează şi se piperează, se rumeneşte într-o tigaie încinsă în jumătatea de normă de ulei, pînă la rumenire. Se stropeşte cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Vinetele şi ardeii se taie fidea măşcată. Roşiile se taie în patru. Se prăjesc fiecare separat în ulei. După ce se răcesc, se amestecă legumele cu carnea, se adaugă sare şi piper, se pune pe farfurie. Zeama de lămîie şi uleiul se amestecă, se toarnă peste salată. Dacă doriţi puteţi presăra cu verdeaţă tăiată. Înainte de a se servi, puteţi presăra şi cu nuci măcinate uscate.
Ingredinte:
- 300-400 g file de pui,
- 1 ½ vînătă,
- 2 ardei graşi,
- 2 linguri miez de nucă mărunţit,
- 8-10 ciuperci shampignion,
- 8 foi de salată,
- 1/3 pahar ulei,
- 2 linguriţe zeamă de lămîie,
- sare,
- piper negru măcinat.
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
- Utilaje agricole noi de la ATC-Agrotehcomerț la Moldagroteh-2024 ©
- Compania Agromașina, nelipsită la expoziția MOLDAGROTECH ©
- ASP va oferi servicii de documentare pentru diaspora moldovenescă din Franța
- Vești bune pentru moldoveni din Letonia
- Alexei Buzu a a avut întîlniri cu diaspora din Italia
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1536
- Populația:
- 2529 locuitori
Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.
Comentarii
(0)