Mergi spre compartimentul: Bucătăria
30 noiembrie 2019, 14:30 Alimentaţia tradiţională views 4943
Prunele umplute cu miez de nucă au fost înregistrate ca specialitate tradițională garantată
30 noiembrie 2019, 14:30 Alimentaţia tradiţională views 4943

Prunele umplute cu miez de nucă au fost înregistrate ca specialitate tradițională garantată

În Republica Moldova sunt înregistrate opt indicații geografice și trei denumiri de origini. Recent a fost înregistrată și o specialitate tradițională garantată – prune umplute cu miez de nucă, transmite IPN.

Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară a efectuat audieri cu privire la implementarea Legii privind protecția indicațiilor geografice, denumirilor de origine și specialităților tradiționale garantate.

Participând la audieri, Andrei Popa, director interimar al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, a spus că sunt identificate 67 de produse cu potențial de indicație geografică, denumire de origine și specialitate tradițională garantată. Recent a fost lansată o hartă interactivă a produselor tradiționale cu indicație geografică, denumire de origine și specialitate tradițională garantată.

Potrivit datelor prezentate la Comisie, actualmente există trei indicații geografice protejate delimitate pentru producerea vinurilor. Ariile geografice vitivinicole pentru producerea vinurilor cu indicație geografică protejată sunt: „Valul lui Traian", „Ştefan-Vodă" şi „Codru". În total, în aceste asociații activează 78 de producători de struguri și de vin. Suprafața celor trei arii este 9,2 mii de hectare, iar în 2018 volumul certificat a fost de peste un 1,2 milioane de sticle de vin îmbuteliat cu indicație geografică.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Prune , reteta , nuci , Produs autohton

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
494 locuitori

Elizavetovca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Elizavetovca şi Boroseni. Satul Elizavetovca este situat la o distanţă de 12 km de oraşul Donduşeni şi la 251 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 494 oameni. Satul Elizavetovca a fost atestat documentar la 8 august 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.