|
REŢETA ZILEI: Dovlecei cu smîntînă la cuptor
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se presară cu caşcaval şi mărar, apoi se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute.
Dovleceii se servesc fierbinţi, garnisiţi cu pătrunjel şi feliuţe de roşii.
Ingrediente:
- 5 dovlecei,
- 1 roşie,
- 3-4 linguri ulei,
- 1 lingură de unt,
- 2 linguri de caşcaval olandez ras,
- 4 linguri de smântână,
- 2 linguri de făină de grâu,
- 2 căţei de usturoi,
- sare,
- pătrunjel verde,
- 1 linguriţă de mărar verde tăiat.
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Veste bună pentru moldovenii în Spania
- Regim liberalizat de vize pentru traficul de mărfuri: cu cine a convenit acest lucru Ucraina
- Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador a fost anulat
- Proiectul Moldovenii.md împlinește 13 ani
- Un angajat al ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost declarat persona non grata
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1625
- Populația:
- 1462 locuitori
Pogănești este un sat și comună din raionul Hîncești. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pogănești și Marchet. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1462 de locuitori. Satul Pogănești a fost menționat documentar în anul 1625.
Comentarii
(0)