|
REŢETA ZILEI: Gustare rece din legume prăjite
Mod de preparare:
Dovlecelul şi vînăta pregătite, în prealabil, se curăţă şi se taie sub unghi felii cu grosimea de 0,5-1 cm, se prăjesc în ulei, se sărează şi se piperează. Ardeii se prăjesc întregi în ulei pînă se înmoaie, apoi se curăţa de pieliţă şi se sărează. Legumele se pun pe o farfurie plată, în centrul farfuriei se pune sosul. Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă.
Prepararea sosului: Ceapa se taie cuburi mici sau semiinele. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează. Ceapa se rumeneşte în ulei, apoi se adaugă roşiile şi se prăjesc la foc slab pînă se îngroaşă. Sarea, zahărul şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit.
Ingrediente:
• 1 dovlecel,
• 1 vînătă,
• 3 ardei graşi,
• ½ pahar ulei,
• sare,
• piper negru măcinat
Pentru sos:
• 1-2 cepe,
• 2-3 roşii,
• 2 linguri ulei,
• 3-4 căţei de usturoi,
• ½ linguriţă zahăr,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură verdeaţă tăiată.
- Pascaru: "Cetățenii sînt îngrijorați ca alegerile să nu se transforme într-un "sportloto""
- YMCA lansează un nou proiect în Moldova ©
- MAE: Se confirmă decesul unui cetățean moldovean în urma masacrului de la Crocus City Hall
- În Rusia s-a sărbătorit "Mărțișorul" cu speranța îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări
- Cîrnaț, despre votul prin corespondență: ”El trebuie introdus ori pentru toți, ori pentru nimeni”
- Produsele Viorica Cosmetic, vedete la expoziția Cosmo Perfumery & Cosmetics 2024 din Bologna ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1428
- Populația:
- 2020 locuitori
Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.
Comentarii
(1)