Mergi spre compartimentul: Cinematografia
14 decembrie 2017, 17:00 Filmul în desen animat views 10148
Opera ”Luceafărul” a fost animată în 3D (Video)
14 decembrie 2017, 17:00 Filmul în desen animat views 10148

Opera ”Luceafărul” a fost animată în 3D (Video)

Un tînăr pasionat de artă și film, originar din Moldova, dar care este stabilit de ceva vreme în Canada, a dat o nouă viață operei „Luceafărul" de Mihai Eminescu.

Ion Cebotari, din Nisporeni, a reuşit să creeze un proiect original şi ambiţios, și anume a animat opera eminesciană în 3D. Tînărul spune că, practic, nu a dormit trei luni pentru a-şi vedea visul realizat.

„Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decît o poezie. Am patruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101 % ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie de la Development, Pre-production, Production şi Post production. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi, pe alocuri unice", a spus Ion Cebotari pentru albasat.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

opera , desene animate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
36 locuitori

Mocreachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Mocreachi alcătuia 36 de oameni în anul 2000. Satul Mocreachi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.