Mergi spre compartimentul: Cinematografia
05 decembrie 2018, 15:20 Cinematografia views 10964
Portalul Moldovenii.md i-a ajutat pe creatorii filmului
05 decembrie 2018, 15:20 Cinematografia views 10964

Portalul Moldovenii.md i-a ajutat pe creatorii filmului "Ștefan cel Mare" (Video)

Pentru pregătirea filmului documentar "Ștefan cel Mare", creatorii acestuia au folosit informații de pe portalul moldovenii.md, pe care îl consideră o resursă foarte utilă și importantă, pentru studierea istoriei și culturii țării noastre.

Elena Leviţkaia-Pahomova, scenarista filmului documentar "Ștefan cel Mare", a relatat despre acest lucru într-un interviu.

"Bineînţeles că am folosit informațiile de pe portalul Moldovenii.md, deoarece acesta a este realizat foarte temeinic, tocmai de istorici, specializați în Evul Mediu. Pe site sînt o mulțime de informații utile și, totodată, este şi o cronologie foarte comodă", a menţionat ea.

Premiera filmului documentar "Ştefan cel Mare" va avea loc pe 10 decembrie. Filmul va putea fi văzut pentru prima dată pe canalul NTV Moldova, pe data de 10 decembrie, la ora 20:00. Apoi urmează ca filmul să fie difuzat de mai multe canale de televiziune, de diferite canale media și pe internet.

Potrivit comunicatului emis mai devreme de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, acest film, filmat în cadrul programului de manifestări științifice și culturale, dedicate Marelui Domnitor, este o continuare logică a ciclului de filme "Istoria Moldovei", realizat în anul 2017 şi prezintă o poveste documentară despre viața și dragostea, lupta, triumful, credința și perseverența marelui conducător al Moldovei. Durata filmului este de 45 de minute.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
4442 locuitori

Tocuz este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tocuz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4442 de oameni. Satul Tocuz a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.