Mergi spre compartimentul: Cinematografia
16 decembrie 2019, 16:00 Cinematografia views 4110
Un film de scurtmetraj din Moldova a fost apreciat de publicul chinez
16 decembrie 2019, 16:00 Cinematografia views 4110

Un film de scurtmetraj din Moldova a fost apreciat de publicul chinez

Filmul de scurtmetraj Today artisti, tonight taxist (2018) regizat de Dumitru Grosei, a obținut Premiul Publicului la Festivalul Internațional din China „Sound & Image Challenge".

Evenimentul se desfășoară anual, la nivel mondial și încurajează producțiile de peste mări să concureze în Macau, transmite NOI.md cu referire la realitatea.md.

„În general, acest premiu este considerat de critici ca fiind cel mai obiectiv și important, pentru că este acordat de publicul pentru care se face filmul. În acest caz, e de remarcat faptul că publicul a fost chinez, dintr-un context social și cultural total diferit. Aceasta demonstrează că filmul a reușit să exprime niște teme universale. De asemenea, premiul este valoros și din considerentul că publicul a votat pentru filmele din toate categoriile înscrise la festival: documentar, ficțiune, animații și clipuri muzicale, iar filmul din Republica Moldova s-a remarcat din toate", se scrie într-un comunicat de presă al Alternative Cinema.

Dumitru Grosei a fost prezent pe tot parcursul festivalului, la invitația organizatorilor și a susținut o sesiune de Q&A cu publicul din Macau după proiecția filmului.

Al doilea premiu recent pentru filmul de scurtmetraj este „Cel mai bun trailer" în cadrul festivalului Košice International Monthly Film Festival (Košice, Slovacia), unde în fiecare lună se face o selecție nouă a celor mai bune filme în concurs.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

China , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.