Mergi spre compartimentul: Cinematografia
21 ianuarie 2020, 11:22 Cinematografia views 4092
Un nou succes în cinematografia din Moldova (Foto)
21 ianuarie 2020, 11:22 Cinematografia views 4092

Un nou succes în cinematografia din Moldova (Foto)

Publicistul, prozatorul, dramaturgul și scenaristul Mihai Ștefan Poiată, deținător al "Ordinului Republicii", a vorbit despre reapariţia cinematografiei în Republica Moldova şi succesul acesteia, transmite Noi.md.

„FĂRĂ PAPIOANE... DEOCAMDATĂ... Fără covoare roșii, fără smoking-uri, fără rochii de la Giorgio Armani, Christian Dior sau Gianni Versace, fără recepții somptuoase, fără laureați ai Premiului Oscar în componența juriului, dar un festival, totuși: Festivalul filmului studențesc DEBUT, care s-a desfășurat în zilele de 18-19 ianuarie 2020", a scris Mihai Poiată pe Facebook.

Este vorba despre 15 filme cu durata totală de aprooximativ 340 de minute, 15 regizori și 15 directori de imagine.

„Diversitate de genuri, proiecții precedate de 2 trailere dinamice și alternate de auto-mini-portretele excentrice autorilor, sala arhiplină a cinematografului ODEON, aclamațiile și aplauzele îndelungate ale spectatorilor, dar... nici un reporter, nici o echipă TV. Ne tot lamentăm că n-avem cinematografie autohtonă, dar cînd cinematografia REapare, presa... DISPARE. De ce oare?", se întreabă publicistul, prozatorul, dramaturgul și scenaristul Mihai Ștefan Poiată.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cinematografie , succes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
35 locuitori

Roşcanii de Jos este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Roşcanii de Jos este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 35 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.