Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
19 septembrie 2014, 16:11 Sărbători şi obiceiuri views 17134
Ziua Națională a Vinului va fi prezentată sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.
Foto: unimedia.info
19 septembrie 2014, 16:11 Sărbători şi obiceiuri views 17134

Ziua Națională a Vinului va fi prezentată sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.

În premieră pentru RM, cea de-a 13-a ediţie a Zilei Naționale a Vinului va fi prezentată sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie".

În zilele de 4 şi 5 octombrie, Chișinăul va găzdui una dintre cele mai frumoase sărbători naționale, unde repezentanții sectorului vitivinicol al Moldovei, alături de oaspeții din țară și de peste hotare, vor celebra produsul nostru național, Vinul Moldovei, informează UNIMEDIA.

Sărbătoarea va fi inaugurată de legendele vii ale muzicii populare și cele contemporane, iar pentru o perioadă de două zile centrul capitalei va deveni o scenă pe care se vor organiza showuri tematice şi concerte.

Deasemenea evenimentul are ca scop, promovarea culturii milenare a poporului moldovenesc de creare şi consum a vinului de calitate, perceperea Zilei Naţionale a Vinului drept un eveniment cognitiv-cultural de promovare a culturii vinului, promovarea consumului conştient şi moderat de vin prin educare.

Pentru ași atinge scopul organizatorii au creat și cîteva zone, astfel oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze patru zone:

Zona meșteșugarilor - amenajată ca o curte tradițională țărănească, va găzdui meșteri populari. Aceștia își vor expune lucrările cu motive inspirate din struguri, vin, vie, tradiții, dar și vor oferi vizitatorilor masterclass-uri de meșteșuguri tematice: facerea poloboacelor, olărit, împletit din nuiele etc.

Zona de creație - timp de 2 zile pictori moldoveni apreciați în țară și peste hotare vor picta 4 sticle gigantice de vin, prezentînd 4 viziuni artistice distincte asupra tradițiilor moldovenești de vinificație.

Zona gustului - personalități din cultură, politică, showbiz vor fi invitate să-și demonstreze aptitudinile culinare, iar vizitatorii - să guste din bucatele tradiționale și vinurile autohntone.

Zona educațională - vizitatorii vor asista la toate etapele procesului de preparare a vinului, vor învăța arta de a degusta și a consuma vinurile de calitate în cadrul Şcolii Vinului, vor admira expozițiile de struguri și butași, vor juriza marele concurs al fanfarelor din diverse regiuni ale țării și vor încinge o horă uriașă.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Ziua vinului , vin , Moldova , sarbatoare , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
989 locuitori

Cotovscoe este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cotovscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 989 de oameni. Satul Cotovscoe a fost menționat documentar în anul 1878 cu denumirea Cîrlăneni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.