Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
30 august 2015, 09:45 Sărbători şi obiceiuri views 10525
31 august 2015 – Sărbătoarea Limba Noastră
30 august 2015, 09:45 Sărbători şi obiceiuri views 10525

31 august 2015 – Sărbătoarea Limba Noastră

Pe 31 august întreaga țară va aduce omagiu Limbii noastre, iar în capitală se vor desfășura cîteva activități dedicate acestei sărbători naționale.

Începînd cu ora 10.00, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt" vor avea loc depuneri de flori, urmate de discursuri ale personalităților de cultură de la noi din țară. În continuare va fi un recital de muzică și poezie.

În după-amiaza zile, începînd cu ora 18.00 se desfășura un concert extraordinar în Piața Marei Adunări Naționale.

„Va fi o confruntare muzicală, un duel între o orchestră simfonică și o trupă de pop-rock. Va concerta Orchestra simfonică condusă de Dumitru Cîrciumaru și Alex Calancea Band cu soliștii: Andrei Jîlihovski, Mariana Bulicanu, Natalia Barbu, Natalia Roman, Tania Cerga, Cătălin Josan, Cristina Pintilie.

Aceștia vor interpreta creații internaționale, dar în primul rînd superbele melodii ale creatorilor noștri, nume sonore ale muzicii: Mihai Dolgan, Eugen Doga, Anatol Chiriac, Anatol Dumitraș, Ion Aldea-Teodorovici, Petre Teodorovici, pe versurile marilor poeți: Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, etc.", a menționat șefa Direcției cultură, Ana Lucia Culev.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Limba Noastră , Moldova , sarbatoare , concert , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1979
Populația:
1011 locuitori

Mălăieştii Noi este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Satul are o suprafaţă de circa 0.42 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.20 km. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Criuleni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Mălăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1979.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.