Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
01 martie 2022, 10:30 Sărbători şi obiceiuri views 85425
Mărţişorul în Moldova - istorie şi tradiţie (Infografică)
01 martie 2022, 10:30 Sărbători şi obiceiuri views 85425

Mărţişorul în Moldova - istorie şi tradiţie (Infografică)

În mod tradiţional, mărţişoarele sînt confecţionate manual şi sînt dăruite persoanelor dragi, părinţilor, profesorilor etc.

Odată cu apropierea primăverii, în toată țara apar tîrgurile de mărțișoare, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate și neobișnuite. Prețurile acestora pornesc, de regulă, de la cinci lei în sus. Cel mai simplu mărţişor constă din fire de aţă roşie şi albă, împletite între ele. Sînt răspîndite şi mărţişoarele în formă de cerculeţe, canafuri, floricele, clopoţei, pătrăţele şi altele.

Mărţişoarele confecţionate manual, cu multă dragoste, fantezie şi străduinţă, au ajuns adevărate opere de artă. Acestea sînt purtate pe parcursul întregii luni martie, iar la începutul lui aprilie sînt agățate în pomii, considerîndu-se că îți pot îndeplini astfel orice dorință pe care ți-ai pus-o.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Martisor , cultura , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.