Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
15 aprilie 2023, 12:30 Sărbători şi obiceiuri views 35764
Cum aranjăm masa de Paşte (Foto)
15 aprilie 2023, 12:30 Sărbători şi obiceiuri views 35764

Cum aranjăm masa de Paşte (Foto)

Sîntem într-o continuă căutare de idei noi, decoruri ingenioase şi obiecte care să ne facă să tresărim.

Astfel, cum sărbătoarea pascală se apropie, am decis să aducem în prim-plan masa de Paşti, atât de dragă nouă.

În afară de vesela frumoasă şi celelalte accesorii, unul dintre aspectele deseori evitate, dar care face diferenţa dintre o masă banală şi una extraordinară, este centerpiece-ul. Această "piesă centrală" a mesei poate lua formele cele mai desfătătoare pentru privire şi ne poate duce imaginaţia în cele mai nebănuite locuri. Noi ne-am închipuit cinci astfel de decoruri speciale, unul mai inventiv ca celălalt.

Colivia - fantezie pascală

Colivia ar trebui să fie tot mai prezentă în orice decor. Putem profita de simplitatea ei, care parcă cere o completare din partea noastră, una care să îi complimenteze formele deja plăcute. Colivia poate fi decorată după bunul plac, poţi opta pentru panglici, năsturei, puf. În colivie poţi pune o sumedenie de lucruri: ouă decorative, statuete iepuri sau oiţe pufoase, flori, ghivece de flori sau, de ce nu, lumânări aprinse. Reinventează colivia în propriul tău stil şi asorteaz-o mesei de Paşte!

Clasicul coş cu ouă

Dacă eşti în căutarea unui decor mai clasic, updatează clasicul coş cu ouă cu... câteva fire de iarbă! Alege un coş alb şi ouă sculptate în lemn, pe lângă care să adaugi fire de iarbă proaspătă şi alte decoraţiuni care folosesc elemente vegetale. Un ou mare îmbrăcat în muşchi va fi de efect lângă coşul tău. Iarba legată împreună cu crenguţe verzi va arăta foarte bine şi pe farfuriile mesenilor. Astfel, vei crea o continuitate a decorului pe întreaga masă.

Scândura reinventată

Pentru nonconformişti şi iubitorii stilului rustic, recomandăm acest centerpiece deosebit pentru masa de Paşte. Scândura e uşor de făcut şi de decorat.

Vaza simplă din sticlă

Vază poate face atâtea lucruri frumoase: cu doar câteva crenguţe verzi şi flori vei obţine un decor natural de Paşte. Agaţă ouă de crenguţele proaspete, cu panglici simple, sfoară sau orice element care se potriveşte cu tematica mesei tale. Poţi adapta acest decor la orice culori vrei să foloseşti şi, mai ales, la orice stil: crenguţele se vor adapta şi la cele mai elegante mese, dar şi la cele rustice din cale afară. Vaza e numai bună de adăpostit şi ouăle vopsite, printre care poţi adăuga iarbă proaspătă sau fân. Un obiect versatil, simplu şi de efect, de care ne-am îndrăgostit.

Clopotul din sticlă

Dacă doreşti un centerpiece simplu şi de efect, clopotul de sticlă e cea mai firească alegere. Sub el poţi pune ouă decorative mari, coşuri mici cu ouă sau iepuri. De clopot mai poţi lega panglici sau sfoară, pentru un efect rustic.

Variantele pentru aranjarea masei de Paşte sunt infinite! Trebuie doar să-ţi pui imaginaţia la treabă! Spor!

Cuvinte cheie:

Paste , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1454 locuitori

Cîrnăţenii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîrnăţenii Noi și Sălcuţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de oameni. Satul Cîrnăţenii Noi a fost menționat documentar în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.