Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
06 ianuarie 2020, 15:40 Sărbători şi obiceiuri views 5770
Mesajul Metropolitului Vladimir în ajun de Crăciun
06 ianuarie 2020, 15:40 Sărbători şi obiceiuri views 5770

Mesajul Metropolitului Vladimir în ajun de Crăciun

„În ziua Nașterii Pruncului Mîntuitor, Împărăția lui Dumnezeu se așterne peste oameni, vindecîndu-le rana păcatului. De aceea, ni se cade a ne bucura în această zi duhovnicește întru Domnul, căci și Apostolul Pavel spune: Împărăția lui Dumnezeu nu este mîncare și băutură, ci dreptate și pace și bucurie în Duhul Sfînt".

Este mesajul transmis de către Înalt Prea Sfințitul Vladimir, mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, în pastorala dedicată Nașterii Domnului, transmite IPN.

Mitropolitul spune că de ziua Nașterii Domnului „fiecare locaș de închinare unde se săvîrșește Liturghia euharistică este o peșteră în care ne așteaptă Mîntuitorul și Izbăvitorul sufletelor noastre, iar noi sîntem, la fiecare Sfîntă Liturghie pe care o slujim, martori ai Nașterii și Învierii lui Hristos". „Să-l mărturisim cu toată ființa noastră și să nu-L trădăm pe El și Evanghelia Sa", afirmă Înalt Prea Sfințitul.

Potrivit Mitropolitului, „praznicul Nașterii lui Hristos este un mare dar pentru umanitate, pentru că cel care a zis „Eu sun Calea, Adevărul și Viața, intră în această lume, întunecată de păcat". „Într-o lume secularizată și egoistă, trufașă și rece, doar Pruncul-Hristos, născut în peștera sărăcăcioasă a Bethlehemului, ne poate încălzi sufletele, dîndu-ne puterea de a-i ierta pe semenii noștri, de a-i ajuta, de a-i iubi și de a nu răspunde la rău cu rău, „ci de a birui răul cu binele", se mai spune în pastorală.

„Prin taina Nașterii Sale, Fiul lui Dumnezeu umple sufletele oamenilor nu doar cu bucurie, ci și cu iubire sfîntă și curată, pogorîtă din slava Dumnezeieștii Treimi peste natura umană căzută și decăzută, răvășită și zdruncinată de păcatul neascultării".

Creștinii Ortodocși de rit vechi marchează astăzi Ajunul Crăciunului, iar marți, 7 ianuarie, vor marca Crăciunul, Nașterea lui Iisus Hristos.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Crăciunul , Mitropolit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.