Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
26 noiembrie 2014, 11:56 Sărbători şi obiceiuri views 17796
26 noiembrie 2014, 11:56 Sărbători şi obiceiuri views 17796

STUDIU. La ce vîrstă preferă europenii să se căsătorească


Foto: gandul.info

Specialiştii de la Priceonomics au realizat recent o hartă ce prezintă vîrsta medie la care locuitorii fiecărei ţări preferă să se căsătorească.

Astfel, în vreme ce bărbaţii şi femeile din Europa de Vest fac pasul cel mare abia după ce împlinesc 30 de ani, în Afganistan, spre exemplu, căsătoria apare în jurul vîrstei de 20 de ani sau chiar mai devreme, scrie Daily Mail.

Potrivit sursei citate, principalul factor care influenţează acet fenomen este economia: cu cît ţara este mai bogată, cu atît locuitorii săi se căsătoresc mai tîrziu.

De asemenea, în statele dezvoltate, tendinţa esta ca femeile să se mărite cu bărbaţi mult mai în vîrstă decît ele.

Studiul mai arată că în 39 de ţări, 20% dintre femei se căsătoresc înainte de a împlini 18 ani, iar în alte 20 de state, 10% dintre femei au un soţ imediat ce împlinesc 15 ani. Pe de altă parte, doar 2% dintre bărbaţi se însoară la vîrsta majoratului.

În Statele Unite ale Americii, doar jumătate dintre adulţi (50%) sînt acum căsătoriţi, comparativ cu peste 72% dintre aceştia, cît se înregistra în anul 1960.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

studiu , nunta , familie , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
298 locuitori

Selişte este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 298 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.