Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 decembrie 2014, 11:53 Natura şi turismul views 14021
18 decembrie 2014, 11:53 Natura şi turismul views 14021

Studiu: Încălzirea globală cu 4 ° C va duce la dezastru pe Pămînt

Foto: informing.ru

Peste 10 % din populatia mondiala ar putea fi afectata dur în 2100 de consecințele încalzirii climatice, avertizeaza un studiu al oamenilor de știință condus de Franziska Piontek de la Institutul de Cercetare asupra Impactului Climatului din Potsdam, Germania.

Aceste 'puncte fierbinti' sînt definite ca fiind cele în care cel puțin doua sectoare capitale pentru viața umana – culturi, acces la apă, ecosisteme, sanatate – ar fi afectate de încalzirea climatică dacă nicio reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră nu este inregistrată pînă atunci și dacă temperatura crește în medie cu 4 grade C în raport cu perioada 1980-2010.

Ele ar fi numeroase în special în sudul Amazoniei, Europa meridională, regiunile tropicale ale Americii Centrale și ale Africii, precum si platourile înalte ethiopiene. Unele regiuni ale sudului Asiei vor suferi de asemenea din cauza recoltelor slabe combinate cu accesul dificil la apa si schimbari ale ecosistemelor.

De la o creștere a temperaturii cu 4 grade C, 11 % din populația mondială ar fi afectată, plantele nu vor putea să proceseze cantitatea de CO2 în permanentă creștere.

Astfel, contaminarea cu carbon devine ireversibilă.

Oamenii de știință subliniază faptul că efectele schimbărilor climatice globale sînt complexe și adesea dificil de prezis.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

incalzire globala , clima , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.