Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
15 iulie 2014, 11:46 Rîuri views 13515
Vasile Botnari: Prutul va redeveni navigabil pînă la Leova
15 iulie 2014, 11:46 Rîuri views 13515

Vasile Botnari: Prutul va redeveni navigabil pînă la Leova

Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a spus pînă la anul Prutul va redeveni navigabil pînă la Leova, iar „apoi" pînă la Ungheni. Botnari a făcut promisiunea luni, 14 iulie, cînd curățarea albiei rîului de la granița cu România a ajuns de la Giurgiulești la Cantemir. Momentul a fost marcat de sosirea unei prime barje cu 500 de tone de pietriș din România. Ministrul a spus că primul efect benefic al curățirii Prutului pentru navigație după un sfert de secol de inactivitate este că producătorii agricoli din sudul țării își pot transporta mai ieftin recolta spre portul Giurgiulești. Site-ul realitatea.md scrie că pentru redarea navigabilității Prutului pe sectorul Cahul-Cantemir s-au cheltuit 800.000 de lei de către Portul Fluvial Ungheni.

Sursa: www.europalibera.org

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , riuri , Prut

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.